Napsali o nás
S obchodem jsme velmi spokojeni
2022-03-16
dodáno vpořádku, dobré balení i doprava
2022-03-16
Jsem s obchodem nadmíru spokojena, děkuji.
2022-03-7
Rychlost, spolehlivost a u mě naprostá spokojenost
2022-03-8
Výhodné
2022-03-5
Registrací získáte přístup k věrnostnímu programu a do Vašeho účtu na našich stránkách, zde budete moci po přihlášení sledovat on-line stav vyřízení Vaší objednávky, objednávat zboží bez opakovaného zadávání adresy, případně jedním kliknutím opakovat stejnou objednávku z minula. Registrace umožňuje sledovat oblíbené výrobky. Některé slevové akce máme pouze pro registrované zákazníky. Registrace Vás k ničemu nezavazuje. Samozřejmě máte možnost si nakoupit pohankové výrobky také bez registrace.
Ano, výrobky z našeho pohankového eshopu lze nakoupit bez registrace.
Cena za dopravu se počítá automaticky z hmotnosti objednaného zboží. Cenu lze zjistit na stránce Vše o nákupu/Platby a doprava našeho eshopu.
Doba dodání je do 2dnů od pořízení objednávky, u dodávek na Slovensko do 3 dnů od pořízení objednávky.
Ano, pohankové výrobky z eshopu jsou fakturovány od plátce daně z přidané hodnoty.
Platbu můžete provést předem bankovním převodem, platební kartou nebo zboží můžeme poslat také na dobírku, tj. platba při převzetí zboží.
Ano, zasíláme také na Slovensko. Balíčky zasíláme také na dobírku.
Slevový kupón se zadává při pořizování objednávky do pole Slevový kupón. Sleva bude zohledněna v objednávce.
Nelze. U zboží je již cena snížená a slevy nelze sčítat.
Ano, pro obchody a další prodejce máme připravený Partnerský program spolupráce. Více informací naleznete na stránce Pro obchodníky/Partnerský program na našich stránkách.
Ano, restaurace, pekárny, kuchyně a další zpracovatelé pohanky mohou využít Partnerského programu. Více informací naleznete na stránce Pro obchodníky/Partnerský program našich stránkách eshopu.
Ano, dopravce GLS umožnuje platbu platební kartou při převzetí zboží.
V případě viditelného poškození balíky při doručení s dopravcem překontrolujte poškození zboží uvnitř balíku a na místě s kurýrem sepiště Škodní zápis. Prosíme o zaslání informace o této skutečnosti a reklamaci dořešíme. V případě, že je poškozené zboží uvnitř balíku bez zjevného poškození balíku, prosíme o zaslání informace. Budeme Vás kontaktovat k dořešení reklamace.
Pravděpodobně je e-mailová adresa zadána nesprávně. Kontaktujte nás, společne překontrolujeme zadané údaje v objednávce.
Položky objednané s pytlem slupek je možné přibalit v rámci jednoho balíku. Nejsme ale schopni zabezpečit nepoškození přibalených výrobků a pevné připojení k pytli. Hrozí ztráta "přílepku." Zákazník, který si takto objedná, přebírá riziko.
Bohužel nejsme pro osobní odběr uzpůsobeni, osobně lze zboží převzít pouze ve výjimečných případech a po telefonické domluvě předem.
Pohanka pochází výhradně z České republiky.
Expirační doba všech pohankových výrobků je 1 rok od data zpracování. Pohankové výrobky jsou z čerstvě zpracované pohanky.
Pohanka není náročná na skladování. Vyžaduje pouze suchém prostředí bez přímeho vystavení slunečního světla. Pohankovou mouku doporučujeme uložit do uzavřené nádoby.
Pohanková celozrnná mouka je vyráběna mletím pohanky včetně její slupky, pohanková mouka je vyráběna mletím pohankové korupy již slupky zbavené.
Pohanková mouka je svoji hrubostí hladkou moukou.
Ano, pro naklíčení je vhodná pohanková kroupa, která je mechanicky oloupána a tudiž nedojde k jejímu zničení během zpracování ve mlýně.
V Pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává pouze pohanka, celý sortiment pohankových výrobků je bez lepku.
Ne všechna zpracovávané pohanky je v bio kvalitě, bohužel proto nemůžeme celou produkci certifikovat a označit značkou bio výrobek. Pohanka je však nenáročná na pěstování a nevyžaduje chemické ošetření. Roste rychleji než plevel a ten dokáže sama "udusit" a žadné živočišné škůdce v podstatě nemá mimo srnek, které ji rádi okusují.
Pokud bychom striktně zvažovali limit 42 °C pro hranici tepelného zpracování, tak pohanková kroupa, lámanka a mouka jsou zpracovány bez tepla. U výroby kaší a křupek je pohanka v řádu několika sekund vystavena teplotě asi 60°C, u těstoviny dochází k sušení při zvýšené teplotě, ale ty se stejně musí vařit.
Obsah rutinu v pohankové nažce se pohybuje v rozmezí 15 - 30 mg na 100 g.
Při procesu loupání pohankové nažky mechanickým způsobem si pohanka zachovává původní chuťové vlastnosti a hodnotné látky. Naproti tomu při termickém zpracování dochází k nahřátí pohankové nažky, čímž dojde k puknutí zrna a oddělení slupky. Dochází při něm k chuťovým změnám a ničí se vitamíny obsažené v pohankové kroupě, pohanka je tvrdá a tmavé barvy. Rozdíl může být také v dalším použití pohanky - termicky zpracovaná pohanka určitě nenaklíčí a pohanková mouka nenakyne.
Zdrojů k receptům je mnoho. Můžete se podívat na stránky Pohankového mlýna Šmajstrla www.pohankovymlyn.com, stránek s recepty je však velká řada různého zaměření. Jako kuchařka Vám může pomoci kniha S pohankou ve mlýně a v kuchyni od Zdeňka Šmajstrly, která obsahuje řadu receptů. Knihu máme v nabídce v našem eshopu na tomto odkazu.
Jeden kilogram pohankových slupek odpovídá přibližně 6 - 7 litrům objemu.
Ano, pohankové slupky se po loupání pohanky přečišťují a v pytlích jsou pouze celé slupky, ne zlomky slupek.
Navřívání v mikrovlnné troubě je možné, ale nedoporučujeme. Samotné teplo nedrží pohankové slupky, ale vzduchové mezírky mezi slupkami. Slupka by se mohla seškvařit. Nahřívání je vhodnější na topení, peci, kamnech ….
Kontaktujte nás s Vaší otázkou, rádi Vám ji zodpovíme. Můžete využít kontaktního formuláře - odkaz zde anebo kontaktů uvedných na stránce Kontakty.